Belgisch hardsteen keukenblad

Een Belgisch hardsteen keukenblad is ideaal voor in uw keuken. Het is de eyecatcher van de ruimte en ziet er luxe en chique uit. Hierdoor krijgt uw keuken direct ook deze uitstraling. Een aanrechtblad van Belgisch hardsteen is passend in ieder huis en staat bij veel verschillende keukenstijlen. 

Uw voordeel:

Wat is een Belgisch hardsteen keukenblad?

De redenen om voor een Belgisch hardsteen keukenblad te kiezen bestaan onder andere uit de uitstraling van het blad. Deze natuursteen valt onder de categorie kalkgesteente. Hier zit een blauwgrijze kleur in verwerkt die uniek is ten opzichte van andere natuurstenen. Door de kleursamenstelling wordt deze steensoort vaak ook arduin, petit granit of blauwe steen genoemd.

 

Belgisch hardsteen is afkomstig uit de Ardennen of het Henegouwen. Wat deze steensoort extra uniek maakt is dat er vele kleine fossielen, zoals zeelelies en andere voorwerpen, door de jaren heen zijn verwerkt met een natuurlijke reactie totdat het hardsteen is ontstaan. Dit betekent dat ieder aanrechtblad van hardsteen uniek is, aangezien de restanten nooit hetzelfde zijn. 

Keukenbladen Zevenhuizen

De voordelen van een Belgisch hardsteen aanrechtblad

Een Belgisch hardsteen aanrechtblad kent vele voordelen. Het is niet voor niets een populaire steensoort. Wij zetten de voordelen voor u op een rij.

  • Het is één van de hardste steensoorten die er te vinden is.
  • Het heeft een warme en luxe uitstraling door de donkere tint. Daardoor past het goed in iedere keuken.
  • Het is een duurzame steensoort, aangezien het een natuurproduct is en ontstaan is door fossielen.
  • Hoe ouder het aanrechtblad wordt van Belgisch hardsteen, hoe mooier deze wordt. Door een paar beschadigingen of andere oneffenheden lijken het blad juist authentieker.
  • Het is een hittebestendig aanrechtblad. Desondanks raden wij altijd wel aan om een onderzetter te gebruiken, aangezien er wel een thermoshock plaats kan vinden. Dit kan leiden tot scheuren of breuken in het blad.
Deze positieve kenmerken is het aanschaffen van een Belgisch hardsteen aanrechtblad altijd een goede keuze!

De nadelen van een Belgisch hardsteen keukenblad

Naast vele positieve kenmerken zitten er een aantal nadelen aan Belgisch hardsteen. Keukenbladen moeten wel bestand zijn tegen krassen, hitte, etc. Wij zetten een aantal minder goede kwaliteiten van deze natuursteen voor u op een rij, zodat u een goede keuze kunt maken.

  • Ondanks dat het een van de hardste steensoorten is, is het zachter dan bijvoorbeeld graniet. Er kunnen ook krassen ontstaan en zichtbaar worden. Zoals eerder vermeld lijkt dit niet op beschadigingen, maar meer op extra authenticiteit.
  • De dichtheid van hardsteen is niet zo dicht als die van een dekton aanrechtblad bijvoorbeeld. Bij Belgisch hardsteen is de kans op vlekken aanwezig, zeker bij rode wijn. Vet en olie is daarentegen geen probleem. Hier wordt het blad mooier van.

Dit zijn de twee belangrijkste nadelen van hardsteen. De vlek- en krasgevoeligheid. Deze zorgen er wel voor dat uw aanrechtblad een doorleefd uiterlijk krijgt. 

Het onderhouden van een hardsteen keukenblad

Doordat een hardsteen keukenblad kalk bevat kan het een probleem worden wanneer deze in aanraking komt met zuren. Dit levert doffe plekken op, welke u liever niet wilt. Gebruik daarom tijden het onderhouden van hardsteen geen zure schoonmaakproducten. Antikalk of middelen met citroen werken juist tegen het doel in, zij creëren vlekken in plaats van ze schoon te maken.

Gebruik altijd een neutraal schoonmaakmiddel of gewoon lauwwarm water. Om ervoor te zorgen dat uw keukenblad van hardsteen geen vlekken krijgt kunt u er ook voor kiezen om uw blad te impregneren. Op deze manier komt er een beschermlaag over het keukenblad.

Keukenblad op maat Leek

De mogelijke afwerking van Belgisch hardsteen

Belgisch hardsteen heeft van zichzelf al een natuurlijke uitstraling. Dit staat prachtig in iedere keuken. Daarnaast kunt u het keukenblad verder laten afwerken. Zo kunt u een Belgisch hardsteen keukenblad laten polijsten. Hierdoor krijgt u een glanzend blad en lijkt deze extra luxe uit te stralen.

Uw nieuwe Belgisch hardstenen keukenblad is verkrijgbaar in de vorm die u wenst. Doordat het materiaal goed te bewerken is, kunt u veel voor elkaar krijgen. De dikte kunt u zelf kiezen, de manier waarop de randen worden afgewerkt. Daarnaast er is de mogelijkheid om te polijsten of te zoeten, waar juist een matte look voor terug komt. De opties zijn eindeloos. Vraag onze experts naar alle mogelijke manieren om uw keukenblad af te werken.

Wat is de prijs van een Belgisch hardsteen aanrechtblad?

Het geven van een prijsindicatie op afstand is lastig. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de dikte van het blad. U kunt namelijk kiezen uit verschillende diktes, waaronder 20mm of 40mm.

Daarnaast wordt er bij de prijs ook gekeken naar de afwerking die u graag wilt. Dit kan ook een rol spelen in de kosten. Bij Aanrechtfabriek zijn het inmeten en plaatsen van uw nieuwe blad altijd inbegrepen in de prijs. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan. Wij stoppen niet eerder tot dat u tevreden bent.

Belgisch hardsteen voor de keuken

De beste kwaliteit Belgisch hardsteen keukenblad vindt u bij Aanrechtfabriek

Voor de beste kwaliteit in Belgisch hardsteen keukenblad komt u naar Aanrechtfabriek. Onze showroom is gevestigd in Leek en hier kunnen wij u al onze diverse aanrechtbladen laten zien. Uw nieuwe blad wordt behandeld door specialisten, die precies weten hoe zij met Belgisch hardsteen of andere natuurstenen om moeten gaan.

Ga voor de natuurlijke uitstraling van Belgisch hardsteen voor uw keuken. Hier zult u zeker geen spijt van krijgen. Wilt u meer informatie hebben over natuursteen en aanrechtbladen? Neem dan contact met ons op en wij beantwoorden al uw vragen. Dit kan gaan over de aanschaf, het proces, welke optie de juiste is voor u of over het onderhouden van een bepaald type blad.

Wat u ook kiest, wij garanderen u dat u geen spijt zult krijgen van een Belgisch hardsteen keukenblad van de Aanrechtfabriek!