Uw voordeel:

Onderhoud graniet

Een granieten aanrechtblad vergt iets meer onderhoud. Graniet is een poreuze steensoort waar zonder speciale behandeling gemakkelijk vlekken in kunnen trekken. Door gebruik te maken van een impregneermiddel sluiten de poriën zich, zodat het blad beter beschermd is. Voor de dagelijkse schoonmaak is allesreiniger of een sopje een goede optie. Afgezien van het iets intensievere onderhoud heeft graniet een mooie natuurlijke uitstraling. Daarom kunt u bij Aanrechtfabriek gemakkelijk een aanrechtblad van deze steensoort op maat laten maken.

Onderhoud graniet aanrechtblad

Er zijn verschillende manieren voor het onderhoud van een graniet aanrechtblad. Met rode Glassex kunt u bijvoorbeeld hardnekkige vlekken verwijderen. Dit sprayt u eenvoudig op het oppervlak, waarna u het enige tijd laat intrekken. Vervolgens neemt u uw granieten aanrechtblad af met keukenpapier. Heeft u in plaats van het intensieve onderhoud van graniet liever een aanrechtblad van composiet dat minder onderhoud vergt? Ook dit kunt u bij Aanrechtfabriek op maat laten maken. Welke aanrechtbladen uw voorkeur ook hebben, u vindt bij ons altijd een exemplaar van het materiaal dat bij u past!

C:InetpubwwwrootCosentinoImageVaultOutputsenCaledonia-EdgeDet.pd

Onderhoud graniet mogelijkheden

Voor een goed onderhoud van graniet heeft u meerdere mogelijkheden. Naast het gebruik van allesreiniger voor de dagelijkse schoonmaak is het ook mogelijk om te kiezen voor reiniging met chloor, aceton of waterstofperoxide. Let er na gebruik van deze agressieve middelen op dat u het oppervlak na afloop een nabehandeling geeft met impregneermiddel voor het onderhoud van graniet. Een andere mogelijkheid om een aanrechtblad van dit type natuursteen in topvorm te houden is het gebruiken van ontkalkingsmiddelen om kalk rond de kraan en de spoelbak te verwijderen. Wij raden altijd aan om het gekozen middel eerst te testen op een onopvallende plek. Als uw voorkeur bij nader inzien uitgaat naar een Dekton aanrechtblad of een Belgisch hardsteen aanrechtblad, bent u bij Aanrechtfabriek ook aan het juiste adres. Wij hebben tot slot ook speciale aanrechtbladen voor Ikea keukens. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij geven u graag advies!