Graniet keukenblad

Een graniet keukenblad is een goede keuze voor in de keuken. Het materiaal is veelzijdig en bestaat uit pure kwaliteit. Bij Aanrechtfabriek heeft u de keuze uit meer dan 20 stijlvolle kleuren. Hierdoor is er altijd een granieten aanrechtblad die bij uw interieur past. Maak de lekkerste gerechten klaar op dit keukenblad van graniet.

Uw voordeel:

Waarom een graniet keukenblad?

Een graniet keukenblad is een populaire keuze bij veel mensen. De pure kwaliteit van het materiaal zorgt ervoor dat u jarenlang kunt genieten van dit blad. Dit 100% natuurlijke materiaal geeft een levendige uitstraling aan de keuken. Ieder aanrechtblad is uniek, doordat het van natuursteen is gemaakt.

Graniet is een zeer sterke natuursteen. Hierdoor is deze uiterst geschikt voor de keuken. De kans op krassen is namelijk zeer klein. Alsnog adviseren wij om een snijplank te gebruiken op uw graniet werkblad. Hierdoor verkleint u de kans op vlekken aanzienlijk. Op deze manier blijft uw granieten keukenblad het langste mooi.  

De voordelen van een granieten aanrechtblad

Een granieten aanrechtblad heeft vele voordelen. Wij zetten deze voor u op een rij, zodat u beter een weloverwogen keuze kunt maken.

 • Het is een hard materiaal – het natuursteen is krasbestendig en snijvast. Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken om krassen, mocht u een keer met een mes uitschieten.
 • Het is stootvast – mocht er iets kapot vallen op het keukenblad, dan breekt dit niet snel. De enige manier waarop iets kan breken is wanneer er een harder materiaal dan graniet op valt. Dan kan er een klein stukje afbrokkelen.
 • Het is hittebestendig – het plaatsen van een hete pan heeft geen effect op het werkblad. De enige manier waarop er toch een barst kan ontstaan is door snelle en extreme temperatuurverschillen. Wij raden daarom aan om een onderzetter op graniet te gebruiken om dit te voorkomen.
 • Het is een uniek product – aangezien graniet natuursteen is, is ieder stuk uniek. Hierdoor krijgt u een aanrechtblad die niemand anders heeft.
 • Onderhoudsvriendelijk – vaak is warm water al voldoende om het aanrecht weer helemaal schoon te krijgen.
 • Lange levensduur – graniet kan jarenlang meegaan. Wanneer u het blad goed onderhoudt kan het er jaren als nieuw uitzien en een leven lang meegaan.

De vele voordelen zijn zeker een reden waardoor dit type natuursteen erg populair is.

Keukenblad in Leek

De nadelen van een keukenblad van graniet

Naast de voordelen zitten er een aantal nadelen aan een keukenblad van graniet. Deze bespreken wij natuurlijk ook met u, zodat u een goede keuze kunt maken.

 • Het is licht poreus – dit houdt in dat er een kans bestaat dat vocht in het blad dringt en eventueel vlekken maakt. Wanneer u voor een gepolijste variant kiest is dit minder snel het geval. Dan is het blad beter bestand tegen vocht.
 • Het is gevoelig voor bijtende middelen – onderhoud is belangrijk bij graniet. Gelukkig is dit vaak met warm water voldoende. Mocht dit niet het geval zijn, dan is een middel zonder bleek aan te raden.
 • De thermoshock bij extreme temperatuurverandering – een voordeel is dat graniet hittebestendig is, een nadeel dat er bij extreme wisselingen toch een barst kan komen. Gebruik daarom een onderzetter en de thermoshock zal uitblijven.
 • Het is zeer licht radioactief – doordat graniet uit magma is samengesteld, zitten er kleine deeltjes in het aanrecht. Hierdoor kan er radongas ontstaan, maar met goede ventilatie heeft u hier geen last van.

De nadelen zijn zeker punten die u mee kunt nemen in het keuzeproces. Mocht u meer willen weten over de voor- en nadelen van een granieten werkblad, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen u dan alles vertellen op het gebied van graniet.

De prijs voor een granieten aanrechtblad

Een granieten aanrechtblad prijs is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste zijn de afmetingen van het blad. Daarnaast is ook bladdikte een factor en de afwerking van de randen. De prijs-kwaliteitverhouding van graniet maakt het zeker waard om deze aan te schaffen. Dit natuursteen blad kan jarenlang meegaan, indien u deze goed onderhoudt.

Wanneer u denk aan de prijs van graniet kunt u dit een beetje vergelijken met een composiet aanrechtblad. Dit is ook een natuursteen, waardoor het in dezelfde klasse valt. Kunststof bladen zijn wel goedkoper, maar hier levert u in op de unieke, natuurlijke uitstraling. Dat is juist één van de sterkste voordelen van een natuursteen aanrechtblad van graniet.

C:InetpubwwwrootCosentinoImageVaultOutputsenCaledonia-EdgeDet.pd

De afwerking van graniet

Graniet komt in vele soorten en kleuren. Bij Aanrechtfabriek kunt u kiezen uit 20 verschillende kleuren. De populaire optie is zwart graniet aanrechtblad of een keukenblad van wit graniet. Vaak zit hier een afwerking met hoogglans overheen, waardoor de natuurlijke textuur meer naar voren komt.

U kunt zelf een keuze maken voor de randafwerking van graniet. Hierbij kunt u de randen glad laten slijpen of juist robuust houden. Op deze manier kunt u het blad maken zoals u dat wilt. Bijna alles is door u te bepalen: de kleur, hoogglans of mat, de randafwerking, de dikte van het blad, etc. Op deze manier zorgt u ervoor dat het granieten werkblad in uw interieur past.   

Granieten aanrechtblad Ikea

Wilt u graag een prachtig granieten aanrechtblad voor uw Ikea keuken bestellen? Dat kan bij Aanrechtfabriek! Onze natuurstenen Ikea keukenblad worden op maat gemaakt en zijn zeer geschikt voor alle nieuwe en bestaande Ikea keukens. Zo maakt u van uw Ikea keuken een echte eyecatcher!

U krijgt altijd een prachtig, hoogwaardig product van zeer hoge kwaliteit geleverd bij Aanrechtfabriek. Met een granieten aanrechtblad wordt uw Ikea keuken precies zoals u voor ogen hebt!

Tip! Koop uw aanrechtblad en andere producten 4 tot 5 weken voor de installatie van uw keuken. Wij hebben dan voldoende tijd om materialen te bestellen en uw werkblad te produceren. Op deze manier kunnen wij u een snelle montage garanderen.

Graniet keukenblad

Het onderhoud van een granieten aanrechtblad

Vaak wordt gedacht dat het onderhouden van een granieten aanrechtblad lastig is. Dit hoeft niet zo te zijn. Meestal is warm water voldoende om de viezigheid te verwijderen. Graniet is van zichzelf zeer hygiënisch en gemakkelijk schoon te houden. Wij hebben een aantal tips om uw granieten aanrechtblad zo lang mogelijk mooi te houden.

 1. Neem het blad dagelijks af met warm water.
 2. Graniet kan niet tegen bleekmiddel, vet, zuren en agressieve schoonmaakmiddelen.
 3. Impregneer graniet twee keer per jaar, aangezien dit niet waterdicht is. Impregneren zorgt hier wel voor.
 4. Gebruik een onderzetter tegen de hitte. Hierdoor voorkomt u een thermoshock.

Verder is het geen lastig aanrechtblad om schoon te houden. Naast de vloeistoffen waar u om moet denken is het een zeer hygiënisch granieten aanrechtblad.

Een graniet keukenblad kopen bij Aanrechtfabriek

Een graniet keukenblad kopen doet u bij Aanrechtfabriek. Wij hebben de meeste keuze in kleuren en structuren. Hierdoor is er altijd een blad geschikt voor uw keuken. Ieder interieur is uniek. Het belangrijkste is dat het aanrechtblad bij uw keuken past. Hier kunt u de gerechten op maken die uw vrienden en familie heerlijk gaan vinden.

Een blad van dit materiaal kent vele voordelen. Daarom raden wij u ook graag graniet aan voor in uw keuken. Wij komen alles opmeten en installeren het blad ook zelf. Hierdoor weten wij zeker dat u de beste service krijgt. Wij stoppen namelijk pas wanneer u tevreden bent. Neem vrijblijvend contact met ons op en wie weet heeft u binnenkort een graniet keukenblad in uw keuken.

Graniet keukenblad