Uw voordeel:

Granieten aanrechtblad schoonmaken

Een keuken krijgt een luxe uitstraling met een granieten aanrechtblad. Bij het schoonmaken is wel enige aandacht nodig, omdat graniet van nature licht poreus is. Dat betekent dat vocht er iets gemakkelijker in doordringt en na het drogen vale vlekken kan achterlaten. In het dagelijks gebruik van uw aanrecht zult u hier doorgaans weinig hinder van ondervinden. Het belangrijkste advies is: na morsen direct afnemen met een licht vochtige doek; een sopje kan geen kwaad, maar bijtende middelen zijn uit den boze. Onderstaand vindt u meer tips over een granieten aanrechtblad schoonmaken en onderhouden.

Zwart granieten aanrechtblad schoonmaken

Natuursteen kan in de loop der tijd vaal van kleur worden. Daar dient u extra op te letten als u een zwart granieten aanrechtblad gaat schoonmaken. U kunt hiervoor gebruik maken van niet agressieve reinigingsmiddelen zoals groene zeep. Verder is het verstandig om het blad periodiek een speciale behandeling te geven met impregneermiddel. Zo worden de poriën van het granieten aanrechtblad gedicht, waardoor er minder vocht in kan trekken. Aanrechtfabriek maak aanrechtbladen op maat van diverse andere materialen, waaronder een composiet aanrechtblad. In vergelijking met een zwart granieten aanrechtblad is het schoonmaken hiervan eenvoudiger.

Graniet keukenblad

Granieten aanrechtblad schoonmaken tips

Met het juiste onderhoud wordt een granieten aanrechtblad schoonmaken eenvoudig. Tips hierover vindt u op onze pagina over het onderhoud van graniet. Natuursteen heeft een tijdloze elegantie die erg geliefd is. Daarom zijn onze keukenbladen ook verkrijgbaar in andere varianten. Het Belgisch hardsteen aanrechtblad, bijvoorbeeld, heeft een warme donkere kleur in combinatie met een wit veegpatroon. In ons Dekton aanrechtblad is ook natuursteen verwerkt in combinatie met een speciale industriële bewerking voor de beste combinatie van hittebestendigheid, krasvastheid en stevigheid. Wij geven u niet alleen advies over het granieten aanrechtblad schoonmaken. Ook voor tips over het onderhoud van natuursteen en composiet bent u bij ons altijd aan het juiste adres. Vraag eenvoudig een offerte aan om uw aanrechtblad op maat te laten maken.