Granieten vensterbank

Een graniet vensterbank kan een luxueuze toevoeging zijn aan uw interieur. Graniet is een natuursteen dat een bijzondere levendigheid en warme uitstraling heeft. Iedere granieten plaat heeft een eigen unieke kleur en glas. Lees snel verder over de mogelijkheden voor een graniet vensterbank!

Uw voordeel:

Wat is een granieten vensterbank?

Een mooie toevoeging aan uw woning, een graniet vensterbank. Maar wat is graniet nou precies? Het ontstaat door het ondergronds stollen van een lavagesteente namelijk, magma. De mineralen die graniet bevatten vormen uiteindelijk kristallen. Gedurende dit proces hebben zich mica, kwarts en veldspaat gevormd. 

De verhouding waarin deze mineralen voorkomen bepaalt zowel de kleur als de textuur. Daarom is geen enkele plaat gelijk! Wanneer u kiest voor de granieten vensterbanken van Aanrechtfabriek, dan worden deze uit dezelfde plaat gewonnen zodat deze dezelfde kleur en textuur hebben. Dus bent u op zoek naar een unieke look? Een graniet vensterbank is dan een goede keuze!

De voordelen van een graniet vensterbank

Graag zetten we de voordelen van een graniet vensterbank voor u op een rijtje. Het gebruik van een natuursteen heeft natuurlijk altijd voor- en nadelen. Daarom is het fijn om dit op een rijtje te kunnen zetten. Graniet heeft onder andere de volgende voordelen: 

  • Een harde steensoort
  • Krasvrij / Stootvast
  • Hittebestendig 
  • Uniek design
  • Verschillende afwerkingen mogelijk 

Houd deze punten vast wanneer u op zoek bent naar een nieuwe vensterbank. 

Waarom u moet kiezen voor een granieten vensterbank

Het uithardingsproces van deze natuursteen heeft duizenden jaren geduurd. Hierdoor is het een extreem harde natuursteen. Dit heeft ook als gevolg dat het materiaal krasvrij en stootvast is. Omdat het een stollingsgesteente is, zoals hierboven staat uitgelegd, kan dit ook erg goed tegen hitte. Dit is één van de redenen dat mensen ook vaak kiezen voor een graniet aanrechtblad. Snelle wisselingen in temperatuur (een koude vensterbank waar opeens iets extreem heets op komt te staan) kunnen echter wel voor barsten zorgen. De kans dat dit bij een vensterbank zal gebeuren is echter heel klein.

Zoals gezegd heeft iedere granieten plaat een uniek design doordat het een puur natuurproduct is. Het is tot slot een product wat op verschillende manieren af te werken. Zo kan het materiaal gepolijst, gezoet, gevlamd en geborsteld worden. Benieuwd naar de mogelijkheden bij Aanrechtfabriek voor een graniet vensterbank? Neem contact op! 

Tips en onderhoud graniet vensterbank

Er zijn dus veel voordelen van een graniet vensterbank. Echter is er ook een klein nadeel bij het gebruik van dit materiaal. Het neemt namelijk relatief snel vocht op. Dit is echter tegen te gaan door een speciale behandeling. Door het blad te behandelen met een impregneermiddel, sluiten de poriën zich en wordt het vocht minder gemakkelijk opgenomen. Meer informatie over het onderhoud van graniet vindt u hier.

Granieten vensterbank op maat 

Bij Aanrechtfabriek vindt u uw granieten vensterbank op maat, ongeacht de afmeting van uw woonruimte. U kunt bij ons vrijblijvend een offerte opvragen voor de gewenste afmetingen. Wij adviseren u de bestelling 4 à 5 weken voor de gewenste opleverdatum bij ons te plaatsen. Nadat wij uw opdracht hebben ontvangen komen onze specialisten bij u langs voor het precies opmeten van de gewenste kozijnen. Na het opmeten komen wij binnen 6 dagen bij u langs voor de installatie. Twijfelt u nog over het materiaal? Wij bieden ook composiet vensterbanken en vensterbanken van Belgisch hardsteen

Bestel uw granieten vensterbank bij Aanrechtfabriek

Wilt u de granieten vensterbank bestellen? Dat is geen probleem bij de Aanrechtfabriek. Hier vindt u de beste kwaliteit natuursteen vensterbanken van graniet. U kunt vrijblijvend een afspraak met ons maken om de producten in het echt te aanschouwen. Onze fabriek in Leek heeft alles wat u nodig heeft. 

Wilt u eerst meer informatie over dit type vensterbank? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuze. Heeft u ook een granieten aanrechtblad? Dan is de vensterbank van hetzelfde materiaal een mooie aanvulling op uw woning. Wacht niet langer en kom uw nieuwe granieten vensterbank kopen bij Aanrechtfabriek.