Wat is Dekton?

Dekton is een relatief nieuw materiaal wanneer je kijkt naar keukenbladen. In deze blog vertellen wij u alles over deze innovatie op het gebied van aanrechtbladen. Hierdoor komt u erachter wat de voor- en nadelen zijn van dit materiaal, wat het kost en hoe u het goed kunt onderhouden. Ook laten wij de verschillen zien ten opzichte van composiet.   

Uit welke grondstoffen bestaat Dekton?

Een Dekton keukenblad is ontwikkeld met meerdere grondstoffen. Het bestaat voornamelijk uit glas, kwarts en porselein. Door deze grondstoffen samen te persen wordt er een erg hard, compact materiaal gecreëerd wat niet poreus is. Dit betekent dat er geen luchtbellen in het materiaal zitten.

Dekton is sterker dan composiet en zelfs graniet is niet zo slijtvast als dit materiaal. Het lijkt op het eerste oog op een natuursteen, alhoewel dit niet het geval is. De natuurlijke look in combinatie met de sterkte van het materiaal maakt het een gewild blad voor in de keuken.

Wat is de prijs van een Dekton keukenblad?

We vertelden net al dat Dekton een nieuw materiaal is, wat sterker is dan composiet en graniet. Daarnaast ziet het er alsnog natuurlijk uit. Wanneer u een Dekton keukenblad in huis wilt kan dit een leven lang meegaan. Door deze eigenschappen is de prijs van Dekton wel hoger dan die van composiet.

Wanneer u wilt weten wat dit gaat kosten, kunt u een afspraak met ons maken. Het bedrag is namelijk afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte en dikte van het blad, de randafwerking en de kleur. Daarnaast zit er ook een verschil in een recht aanrechtblad of een hoekblad. Bent u benieuwd wat het voor u kost? Maak dan vrijblijvend een afspraak.

Voordeel Dekton aanrechtblad

Wat is het voordeel van een Dekton aanrechtblad?

Een Dekton aanrechtblad kent vele voordelen. Wij zetten een aantal voor u op een rij.

  • Het is beschikbaar in vele kleuren. Doordat het geen natuurlijk product is kan dit in vele verschillende tinten gemaakt worden. Hierdoor staat het altijd goed in uw huidige of nieuwe keuken en interieur.
  • Het is een sterk materiaal. Het is bestand tegen krassen en slijt eigenlijk niet. Hierdoor kunt u hier jarenlang, soms wel levenslang, van genieten.
  • Dekton verkleurt niet. Het is uv-bestendig en er komen geen vlekken in het aanrechtblad. Zelfs wijn, vet, chloor, bleek of andere chemische middelen veroorzaken geen vlekken, doordat het een homogeen oppervlak heeft. Hierdoor kan er geen vlek door het materiaal heenkomen.
  • Het is hittebestendig. U kunt een hete pan op het oppervlak zetten en dit zal het materiaal niet aantasten. Er komen geen beschadigingen of krassen in het blad. Ook vrieskou doet niets bij Dekton.
  • Er is weinig onderhoud nodig aan het keukenblad. Het schoonhouden is voldoende.

Bij het lezen van deze voordelen is het ook niet gek dat Dekton steeds populairder wordt. Het is alles wat u zoekt in een keukenblad.

Wat heeft een Dekton keukenblad voor nadelen?

Na de lange lijst aan voordelen bent u waarschijnlijk ook benieuwd naar de nadelen van een Dekton keukenblad. Wij kunnen u vertellen dat dit product zo goed is ontwikkeld dat het eigenlijk geen nadelen in het materiaal heeft. Het is bestendig tegen alles en kan levenslang meegaan.

Daarentegen staat wel dat Dekton één van de duurste materialen is. Wanneer u dit wilt aanschaffen kunnen de kosten oplopen. Daar staan alle voordelen dan wel tegenover. Het is aan u persoonlijk of u de prijs dan ziet als een nadeel.

Wat zijn de verschillende kleuren van Dekton?

Doordat Dekton zelf gemaakt wordt is het in vele kleuren beschikbaar. Hierbij kunt u denken aan antraciet, marmerlook, graniet, roest of zandsteen. De opties zijn eindeloos en hierbij kan ook de structuur en gevoel van een Dekton keukenblad gemaakt worden zoals u wenst.

Wilt u een werkblad die eruit ziet als een natuursteen en ook zo voelt? Dat is mogelijk bij Dekton. Op deze manier ziet u niet het verschil tussen natuursteen en dit materiaal. Het ziet er fantastisch uit en kan levenslang uw nieuwe aanwinst zijn.

Hoe onderhoud je Dekton?

Eerder hebben wij al kort besproken dat het onderhouden van een Dekton aanrechtblad niet veel werk is. Het materiaal is onderhoudsarm en het enige wat nodig is, is om het blad schoon te houden. Door de homogene eigenschap en doordat het materiaal niet poreus is, zijn vlekken bijna onmogelijk.

Neem het blad af met wat warm water en desnoods met een chemisch schoonmaakproduct. Wanneer er een wijnvlek op ligt dan is een schuurmiddel als Cif vaak al voldoende om deze vlek weer te verwijderen. Het onderhouden van Dekton is dus erg simpel. Maak de vlekken schoon, zoals u dat normaal gesproken ook zou doen.

Dekton aanrechtblad

Het verschil tussen Dekton en Composiet?

Tot slot willen wij u het verschil tussen Dekton en een Composiet aanrechtblad vertellen. Op deze manier kunt u voor uzelf een afgewogen beslissing maken, zodra u een nieuw blad zoekt. Hieronder vindt u een tabel met beide materialen en de eigenschappen.

 DektonComposiet
Krasbestendig / SlijtvastJaJa
HittebestendigJaJa, maar bij grote temperatuurverschillen kan een thermoshock optreden
Vlekbestendig / KleurvastJaJa, maar laat vet, zuur en sappen niet lang intrekken. Hierdoor kunnen eventueel vlekken ontstaan
Hardheid / BuigvastHeel hardHard
NatuursteenNeeJa
OnderhoudGeen onderhoud nodigWeinig onderhoud nodig
Homogeen bladJaJa
Levensduur materiaalLevenslangTot wel 50 jaar
PrijsDuur materiaalBetaalbaar materiaal

Krijg meer advies over Dekton bij De Aanrechtfabriek

Wilt u meer informatie over Dekton? Kom dan langs bij De Aanrechtfabriek. Hier kunnen onze experts u advies geven over dit materiaal en zorgen voor de juiste aanpak. Wij kunnen u alvast een inschatting geven van de prijs en eventueel al een afspraak inplannen waarbij wij uw keuken opmeten.

Dekton is een prachtig materiaal met vele voordelen en weinig nadelen. De opties zijn eindeloos en wij kunnen altijd kijken naar uw wensen. Wilt u dat dit op natuursteen lijkt? Ook dat is mogelijk. Ga voor een Dekton keukenblad van De Aanrechtfabriek!